5 tips til at fjerne grønne aflejringer

 

Grønne aflejringer er et stort irritationsmoment for mange gartnere hvert år. Denne grønne glød over fliser sikrer ikke kun, at havefliser får et mindre smukt udseende, men sørger også for, at de bliver meget glatte. Dette kan skabe farlige situationer. Alene af denne grund er det vigtigt at bekæmpe grønne aflejringer mest muligt og at rense havefliserne ordentligt. Det er der flere metoder til, som du kan se af disse 5 tips til at fjerne grønne aflejringer.

Hvad er den grønne aflejring på havefliser egentlig?
Grønt angreb er en samlebetegnelse for indsamling af mos, der hæfter på havefliser efter en regnfuld periode. Det er et angreb dannet af faldende blade, frø og andet haveaffald. Denne aflejring dannes i de regnfulde perioder, så når solen skinner mindre. Moser og alger kan udvikle sig perfekt under disse forhold. Det er netop grunden til, at generne fra grønne aflejringer er særligt mærkbare efter efterårs- og vinterperioden. grønne aflejringer hæfter bedst på skyggefulde steder, for eksempel bag revner af havefliser.

Hvorfor det er af stor betydning at fjerne grønne aflejringer
At grønne aflejringer giver haven et uplejet udseende er ikke hovedårsagen til, at det er af stor betydning at fjerne grønne aflejringer. Hovedårsagen er sikkerhedsaspektet. Ikke alle grønne aflejringer er tydeligt synlige, men næsten alle pletter er meget glatte. Dette kan forårsage grimme fald og andre ulykker. Derudover er grønne aflejringer en glimrende grobund for bakterier, gær og skimmelsvampe. Dette skaber et samspil mod et ubehageligt opholdsmiljø i haven.

De mest effektive måder at fjerne grønne aflejringer på, vores 5 praktiske tips
Ovenstående viser vigtigheden af ​​at fjerne grønne aflejringer på den mest effektive måde. Dette er ikke muligt med meget vand og en hård kost. Grønne aflejringer kan jo fint udvikle sig under fugtige forhold. Følgende 5 praktiske råd kan ses som en effektiv måde at fjerne grønne aflejringer på:

Rengøringsprodukter som Biotex og grønsæbe. Disse ressourcer fungerer effektivt, men det er godt at indse, at disse muligheder er skadelige for miljøet.
Vejsalt. Dette produkt vil også virke effektivt mod grønne aflejringer, men kan påvirke det øverste lag af coatede fliser og forårsage permanent synlig skade. Det er derfor ikke ethvert underlag er egnet til dette.
rense eddike. Dette er en mulighed, du absolut ikke bør vælge til grønne aflejringer på fliser, der indeholder kalk. Eddike opløser trods alt lime. Derudover kan du påvirke surhedsgraden i jorden ved at bruge renseeddike.
At bruge en højtryksrenser til at fjerne grønne aflejringer er en mulighed, men hvis den er sat højere end 60-70 bar, kan den åbne porerne på porøse sten. Dette skaber mere plads til grønne aflejringer.
Brug af et produkt, der er specielt udviklet til at fjerne grønne aflejringer. Dette kan være en lidt dyrere mulighed, men det er den mest effektive. HG har trods alt udviklet et rigtig godt produkt til at fjerne grønne aflejringer. Dette brugsklare produkt kan bruges med det samme under en større forårsrengøring i haven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *